Иззеха над 2,7 тона контрабанден алкохол от склад на арендатори

Над 2,7 тона контрабанден алкохол са установили и иззели криминалисти от Горна Оряховица от склад, държан от двама крупни арендатори в село Джулюница, Община Лясковец.

Разкритието станало в понеделник при съвместна проверка със служители на Териториално митническо управление- Свищов и Митническото бюро в железничарския град.

Проверяващите претърсили селскостопанската пристройка, в която е хранилището. Там били намерени 230 кашона с по 12 еднолитрови бутилки питиета. Общото количество на иззетия алкохол възлиза на 2760 литра.

Бутилките били от олио и пълни с жълтеникава течност с мирис на алкохол, която при направен полеви тест с денситометър е показала 40 градуса алкохолно съдържание.

Помещението е собственост на 51-годишния Марин Чешмичков от същото село, неизвестен до момента на полицията. Според жители на Джулюница той е земеделски производител, а негов съдружник е Румен Стойков, общински съветник от ГЕРБ в Община Лясковец. Преди време двамата купили на търг от съдия-изпълнител част от оранжериите в селото.

Когато пристигнали полицаите и митничарите, попитали Марин Чешмичков какво има в склада, а той им казал, че е празен. После побързал да отвори хранилището и сам останал изненадан от наличието на 4 палета с контрабаден алкохол.

По време на проверката, се оказало, че служителят му Георги Вичев без негово знание бил отдал под наем склада на трети лица. Тепърва въпросните наематели ще бъдат издирвани и разпитвани, за да се установи на кого е нелегалният алкохол.

По случая е заведена преписка, а разследването се води под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони