„Литекс“ получи 5,5 млн. лв. за 2 дни

„Литекс“ не знае дали ще участва в „А“ група и напролет, но за 48 часа продаде двама футболисти за общо 5,5 милиона лв. Това гласи официалната информация, публикувана в сайта на клуба.

Ден след като Данило Асприля подписа с „Ал Аин“ (ОАЕ) в понеделник, в третия от турското първенство „Касъмпаша“ бе представен капитанът на „оранжевите“ Страхил Попов. От „Литекс“ не разкриват кой трансфер за колко пари е. Но очевидно след очакваното изваждане от елита ръководството е на път да трансферира най-апетитните си хапки.

„Литекс“ информира, че договорът на Попов е за 2 години и половина. В тях универсалният футболист ще получи 1,6 милиона лева като заплати. Значително повече са заложени в контракта на Асприля - 4,2 милиона лева за предстоящите 3 години. През последните два сезона колумбиецът бе сочен като най-добрия футболист в „А“ група.

„Върху трансферите на Асприля и Попов се работи от няколко месеца - пише в сайта на „оранжевите“. - Те стигнаха тавана си в България и беше време да направят следваща стъпка в кариерата си. Двамата бяха еталон за професионализъм и коректност.“

Традиционно „Литекс“ се слави като добър играч при продажбата на футболисти в чужбина. Миналата зима Армандо Ваюши отиде в италианския „Киево“. А най-силните сделки в историята са на Светослав Тодоров в „Уест Хем“ (2 милиона паунда), Радостин Кишишев в „Бурсаспор“ и после в „Чарлтън“, Дока Мадурейра в „Истанбул“ (2 млн. евро).

В челото е и Георги Миланов в ЦСКА (Москва) срещу 3,5 милиона евро. А неговият брат близнак Илия Миланов скъса договора си с „Литекс“ и става свободен агент. В последната година защитникът рядко попадаше в състава и съответно в националния тим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ