На 12 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 12.11.2019

Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Нови изисквания към застрахователи

Нови, завишени изисквания към капиталовата адекватност на застрахователните компании влязоха в сила от началото на годината, напомниха вчера от Комисията за финансов надзор. Подобно на банковите регулаторни правила, фиксирани в Basel III, същността на „Платежоспособност II“ е да се гарантира, че застрахователните дружества в ЕС имат адекватна капиталова мощ, за да издържат на евентуален пазарен шок.

Освен новите изисквания, изпитание пред застрахователите в страната ще се окажат и предстоящите стрес тестове на системата. Досега в ЕС стрес тестове на застрахователните компании е правила единствено Румъния. Там от 13 големи компании само една е преминала успешно оценката.

Според бранша завишените изисквания и предстоящите тестове на застрахователната система ще доведат до ограничаване при предоставянето на някои услуги. По думите на изп. директор на ЗАД „Армеец” Цветанка Крумова застрахователите ще бъдат много по-предпазливи при записването на рисковете, като някои по-рискови класове застраховки вероятно ще бъдат ограничени.

„Някои застрахователи може да се наложи да си вдигнат резервите и капиталите”, коментира и председателят на Асоциацията на българските застрахователи Коста Чолаков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.