Четири институции спасяваха щъркел от стълб

Към десетина служители от четири институции спасяваха бедстващ щъркел на електрически стълб в Шумен, а на финала той отлетял неблагодарно. Акцията се разиграла към 18 часа в понеделник, когато на тел.112 постъпил тревожен сигнал от четирима мъже за дългокрака птица, която зъзне и дори е със счупен крак. В началото имало недоверие към сигнала, защото единия от подателите звучал леко пийнал. После институциите бързо се организирали.

На мястото на кръстовището между ул."Ген.Скобелев" и "Марица" се отзовали двама служители от отдел "Биоразнообрацие" от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и води/РИОСВ/. Били извикани и служители на Енерго-Про, за да изключат тока. Пожарникари също участвали като главни спасители, а полицейски патрул пазил, за да не стане проблем на пътя в натоварения с коли час. Точно когато вишката се вдигнала и към щъркела била насочена светлина, той отлетял уплашен.

От РИОСВ-Шумен съобщиха, че птицата е щяла да бъде изпратена в Спасителния център в Стара Загора, както се случвало с други защитени видове, но сега съдбата й е неясна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини