Спряха ученическите автобуси заради заледяване на пътищата в Търговищко

Заледяване на пътищата от дъжд върху снежна покривка спря ученическите автобуси в община Търговище и доведе до заповед на кмета д-р Дарин Димитров да не возят децата в сряда.

Извънредната еднодневна ваканция се наложи заради рисковете за учениците и техните преподаватели по пътищата. Така автобуси не пътуваха към 9 средищни училища в селата и града. В тях учиха само децата от съответното населено място без приходящите. В Надарево, Макариополско и Буйново въобще нямаше занятия, тъй като учителите са пътуващи и не стигнаха до работните си места.

Сутринта в сряда автобус на стъкларския компекс, който вози работници от селата, е претърпял инцидент с влизане в канавка, заради леда, но няма пострадали хора. Те са транспортирани с друг рейс.

Временно беше ограничено движението и по отсечката между Търговище и село Васил Левски, където се наложи допълнително обработване на пътя.

От КАТ съобщиха, че няма проблеми по републиканската мрежа, но в града движението по заледените улици е рисково. От общинсаката фирма БКС от ранни зори започнаха допълнително обработване на тротоари и улици срещу леда, за да се ограничат инцидентите.

Ситуацията наложи и отлагане на факелното шествие обявено за вечерта на 6 януари за 29, когато се чества освобождението на Търговище.

От общината съобщиха, че ще информират допълнително учениците за следващия ден. Междувременно кметът д-р Димитров направи и внезапни проверки в 2 училища заради сигнали за ниски температури в класните стаи. И в двете те са били над 18 градуса. Въпреки "надутото" парно, сградите не можели да се отоплят добре заради липсата на изолации и енергийни мерки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони