Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Спряха ученическите автобуси заради заледяване на пътищата в Търговищко

Заледяване на пътищата от дъжд върху снежна покривка спря ученическите автобуси в община Търговище и доведе до заповед на кмета д-р Дарин Димитров да не возят децата в сряда.

Извънредната еднодневна ваканция се наложи заради рисковете за учениците и техните преподаватели по пътищата. Така автобуси не пътуваха към 9 средищни училища в селата и града. В тях учиха само децата от съответното населено място без приходящите. В Надарево, Макариополско и Буйново въобще нямаше занятия, тъй като учителите са пътуващи и не стигнаха до работните си места.

Сутринта в сряда автобус на стъкларския компекс, който вози работници от селата, е претърпял инцидент с влизане в канавка, заради леда, но няма пострадали хора. Те са транспортирани с друг рейс.

Временно беше ограничено движението и по отсечката между Търговище и село Васил Левски, където се наложи допълнително обработване на пътя.

От КАТ съобщиха, че няма проблеми по републиканската мрежа, но в града движението по заледените улици е рисково. От общинсаката фирма БКС от ранни зори започнаха допълнително обработване на тротоари и улици срещу леда, за да се ограничат инцидентите.

Ситуацията наложи и отлагане на факелното шествие обявено за вечерта на 6 януари за 29, когато се чества освобождението на Търговище.

От общината съобщиха, че ще информират допълнително учениците за следващия ден. Междувременно кметът д-р Димитров направи и внезапни проверки в 2 училища заради сигнали за ниски температури в класните стаи. И в двете те са били над 18 градуса. Въпреки „надутото“ парно, сградите не можели да се отоплят добре заради липсата на изолации и енергийни мерки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.