„Левски“ на битка докрай за 7 точки

След консултации с елитни юристи „Левски“ е решен - ще се бие докрай срещу лишаване от точки.

Очаква се „Литекс“ да отпадне от състава на „А“ група заради ваденето на отбора от терена на „Герена“ и тогава предстои БФС да прекрои на класирането. По регламент трябва да бъдат анулирани резултатите на „оранжевите“ досега, защото провинението е в рамките на първия полусезон, изтичащ по наредба с последния кръг за 2015-а. Тогава „Лудогорец“ ще загуби 2 точки, а „Левски“ - седем, и вместо равенство на върха ще има отчетливо предимство за шампиона.

„Герена“ обаче зареди юридическа „батарея“, включително с прецедент в правен смисъл. „Сините“ ще пледират, че в случая трябва да важи не датата на провинението, а датата на окончателната (засега) присъда на Апелативната комисия. А тя е след края на първия полусезон. В ракурса на гражданското право искът на „Левски“ изглежда логичен, но във футболните дела често е различно. На пръв поглед „синият“ шанс не е сериозен, но клубът пази в тайна козове след допитване до корифеи и е свръхмотивиран. Ще бъде излъчен мениджър, който основно да движи темата. Засекретено е все още и от коя институция ще започне „боят“ за точки в името на титлата.

„Битка докрай“ означава стигане дори до Спортния арбитражен съд в Лозана, което вещае шоу. При „синьо“ обжалване до дупка е възможно напролет с месеци неофициално да се играе с две класирания или по-скоро да се започне с новото, а при успех на „Левски“ да се върне старото...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ