Още дъжд и нови поледици днес, градусите падат

Днес с преминаването на поредния средиземноморски циклон валежите ще продължат, съобщиха от НИМХ към БАН за "Фокус". За 15 области в страната е обявен жълт код за опасен вятър.

В северозападните райони остават условията за заледявания и поледици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, а в Дунавската равнина и източните райони и силен. С него ще нахлуе студен въздух и в Северна България, и по високите котловинни полета дъждът ще преминат в сняг. По-късно през деня от запад валежите ще започнат да спират. Температурите ще се понижат и към 14 ч. ще са между 0° и 5°, в Югоизточна България до около 10-12°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, следобяд ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд. В сутрешните часове ще духа умерен до силен югоизточен вятър, а по-късно вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили още. Максимални температури на въздуха: 8°-12°. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2- 3 бала. Над планините ще бъде облачно, с валежи предимно от сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето