Фандъкова: Даваме 10 млн. лева повече за ремонт на кварталните улици в София

10 млн. лв. повече за кварталните улици в София за отделени тази година. Междувременно ще тръгнат и големите ключови ремонти в столицата, сред които бул. „Монтевидео“, улица „Обиколна“ в Дружба, ул. „Богатица“ и бул. „Владимир Вазов“. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред бТВ.

„Предстоят сериозни ремонти в столицата“, допълни тя и уточни, че започва строежа на третата линия на метрото. Тя трябва да свърже квартал „Левски“ и „Овча Купел“. По трасето ще има седем нови метростанции , затова ще има и места с проблемен трафик.

„Започваме от Малък градски театър, след това Орлов мост, бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Граф Игнатиев“, след това връзката с НДК“, изброи част от спирките на подземната железница Фандъкова. Изграждането на лъча ще отнеме 4 години, а проектът се е забавил заради съдебни процедури по обжалване на плана на строеж.

Строежът ще върви с усилено темпо, като ще се избягват вече ремонтирани участъци в столицата.

Нови автобуси това лято

„През последните две години започнахме много мащабна програма за подмяна на автобусите. Доставихме 126 миналата година, започна доставката и на нови 110. Първите 70 от тях ще бъдат пуснати това лято“, увери столичният кмет, отговаряйки на зрителски въпроси за състоянието на градския транспорт в София.

Другият голям проблем за столичани – липсата на канализация, също е в програмата на Фандъкова. „Успяхме да изградим над 100 км канализация, но все още има много работа. Подготвили сме над 150 проекта, с които да кандидатстваме по новата програма „Околна среда“, обясни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини