Шампионско трио пое ФК „Етър”

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и президентът на ФК Етър Александър Нанков официално представиха новия треньорски екип на отбора. Тимът ще бъде ръководен от шампионското трио Бончо Генчев, който бе част от състава, извел България до четвърто място в света на световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г. Негови помощници ще бъдат Калоян Чакъров и Илиян Киряков. И тримата са част от златния състав на Виолетовите, които станаха шампиони на България през 1991 г.

„Надявам се и пожелавам да бъде постигната високата цел - Велико Търново отново да има отбор в професионалния футбол. Вярвам, че с усилията на Общината, спонсорите, президента Александър Нанков и треньорския екип това ще се случи. Всички заедно можем да върнем усмивките на футболните фенове в нашия град”, коментира кметът Даниел Панов. Той припомни, че през първия му мандат в обновяване на спорната база на стадион „Ивайло” бяха вложени няколко милиона лева. Днес спортният комплекс разполага с едно от най-съвременните футболни игрища в България, модерна лекоатлетическа писта и основно ремонтирани спортни зали.

„Община Велико Търново ще продължи да работи за подобряването на базата. Вече имаме проекти за реконструкция на осветлението на стадион „Ивайло” и обновяването на южните трибуни, както и за няколко тренировъчни игрища на мястото на бившата ледена пързалка. През март очакваме средства от спортното министерство за втория и третия етап от изграждането на тренировъчния терен до Спортното училище. Проектът ни вече е одобрен”, каза още Даниел Панов.

Новият старши-треньор Бончо Генчевизрази удовлетвореност от зимната селекция. Наставникът съобщи, че вече са привлечени защитникът Ивайло Русев, халфовете Радослав Анев и Жюлиен Бенков, крилото Милен Василев и централният нападател Стефан Христов. „На 99% с „Етър” ще подпише договор и атакуващият полузащитник Любомир Генчев”, каза Бончо Генчев. Президентът Александър Нанков добави, че капитан на отбора ще бъде Джихат Кямил.

Зимата подготовка Етър ще стартира с група от 22 футболисти. Насрочени са пет контролни срещи с по-силни отбори. На 31 януари предстои гостуване на Лудогорец 2 в Разград, на 3 февруари – домакинство на Спартак Плевен. Три дни по-късно Виолетовите ще играят с Ботев Гълъбово като гости. На 13 февруари е мачът с Добруджа, който ще бъде на неутрален терен, а на 20 февруари предстои гостуване на Дунав Русе. Ще бъдат договорени още две контроли с отбори от „В” група. В момента се водят преговори и за мач с ЦСКА София, който да се играе във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ