„Левски“ без нов, чака петима

„Левски“ започна зимна подготовка без трансфер, но до седмица очаква пет.

На първата тренировка за 2016-а се появиха невиждано малко от десетилетия привърженици - под 30. Всъщност нямаше и кой нов да видят.

Естествено, важно попълнение е италианският кондиционен спец Роко Перота, който се раздели с националния отбор на България. Култова фамилия дойде от юношите - Алекс, 17-годишният син на Даниел Боримиров, плюс още няколко невръстни. А френският нападател Санти Нгом подписа още преди Нова година.

Стойчо Стоев обясни забавянето на селекцията, за която се отделиха1 млн. лв. само за трансферни суми, а и се вдигна таванът за заплати до 12 000 евро на месец.

„За нормален човек милион е много пари, но не и във футбола - заяви треньорът. - За първия желан от нас поискаха милион и половина, за втория - два милиона, и за третия се отказахме.

Решихме да привличаме играчи до 24-25 години, защото мислим за бъдещето. Когато ни хареса един, ни искат тройно или четворно над това, което имаме като бюджет за селекция. Завършил съм математическа гимназия и също мога да смятам. Казвам, че 1 милион е малко за европейския стандарт. Няма да ви кажа кой е състезателят, но като му предложихме доста добра заплата за България, той директно ни се изсмя.

Футбол се прави с много пари. Сега един ни казва, че иска седмица да си помисли и ни отказва, друг директно ни отказва, при трети клубът ни обявява, че им предлагаме нереално ниски суми. Затова селекцията закъснява.

В петък може би ще имаме един нов, в събота чакаме двама и през другата седмица - още двама.“

Чисто спортно-технически се опитваме да сме достоен противник на „Лудогорец“. Ако имаш качествени футболисти, си поставяш високи цели и те са реални. Ако не… Ако вие карате „Лада“, а аз „Мерцедес“, ще искате да ме изпреварите, но няма да можете, гарантирам ви."

По неофициална информация в София за последни преговори са пристигнали ганайският нападател Франсис Нар от „Баник“ (Чехия) и централният защитник Александър Александров, който скъса с „Лудогорец“. Чака се и атакуващ халф от чужбина.

Диаби и Гаджев се разделиха със „сините“

Умар Диаби стана първият ненужен футболист, с когото „Левски“ се разбра за скъсване на договора. Днес ще има преговори с Линел Китамбала.

Двамата нападатели пристигнаха м.г. и продължиха традицията „сините“ да гонят експресно новаци. През ноември от „Герена“ отпратиха и Атанас Курдов.

Денис Махмудов, друг ненужен, иска сериозна сума за раздяла и положението засега е сложно.

Напусна и Владимир Гаджев, който има договор с „Кубан“ от 1 януари. Руският клуб не се отказа от халфа, което съществуваше като вариант.

В чужбина ще играе също Живко Миланов. Договорът на Аймен Белаид изтече и се чака подпис с английския „Родъръм“. Защитникът отправи трогателно послание към феновете чрез фейсбук. Част от текста: „Бих искал да благодаря на всички ви. Признателен съм за цялото време, което прекарахме заедно. Винаги ще помня вашата силна подкрепа. Винаги ще съм част от „Левски“, винаги ще подкрепям този клуб. Само „Левски“!“

Коментари

Задължително поле