Кейт Бланшет се бори за "Златен глобус" в неделя, с най-много номинации е лентата "Каръл"

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд ще раздаде ежегодните си награди "Златен глобус" на церемония в Бевърли Хилс тази неделя. Водещ на събитието за рекорден четвърти път ще е британският комик Рики Джървейс, съобщава БНТ.

С най-много номинации е филмът "Каръл" на режисьора Тод Хейнс. Актрисите в двете главни роли в лентата Кейт Бланшет и Рууни Мара са номинирани за изпълненията си, а самият филм пък е отличен в категорията за драма, където ще се бори с конкуренцията на "В светлината на прожектора" и "Лудия Макс: Пътят на яростта". Сред номинираните филми за мюзикъл или комедия фаворити са "Марсианецът" на сър Ридли Скот и "Големият залог" на Адам МакКей.

Борбата за приза за най-добър актьор в драма според критиците се очертава като двубой между Майкъл Фасбендър за ролята му като Стив Джобс в едноименния филм на Дани Бойл и Леонардо Ди Каприо за превъплъщението му в "Завръщането" на Алехандро Иняриту. Самият Иняриту е номиниран за режисурата на новия си филм, но за наградата ще трябва да се пребори с конкуренцията на именити свои колеги като Джордж Милър и сър Ридли Скот.

Фаворит в категорията за сценарий е Куентин Тарантино за "Омразната осморка", а в категорията за поддържаща мъжка роля - Силвестър Сталоун за седмото си превъплъщение като Роки Балбоа в "Крийд: Сърце на шампион".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино