На 18 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 18.11.2019

Алхимията – наука или магьосничество

Кларинетът – кармата на фамилия Димитрови Три поколения проправят пътя на музикалния инструмент в България

Георги Дерменджиев: Гледаме напред Капитанът Ивелин Попов може и да отложи оттеглянето си от националния

Еврото помага на Германия да не се превърне в Япония

Трето наводнение за седмица във Венеция

Без привилегии за имигрантите от ЕС Ще се чакат 5 г. за социални помощи и ще се плаща допълнителна такса за здраве

11 души бяха ранени при стрелба в кафене в Одрин

Суецкият канал навърши 150 години (ИНФОГРАФИКА) Идеята била замислена още от фараоните

България с исторически успех над Чехия

Израел, САЩ, Германия, Италия и Гърция проведоха военни учения за борба с руските С-400

Половината учители излизат в пенсия

Кметът Фандъкова награди Тео Ушев за принос към културата на София

Съсипаха от подигравки певицата Андреа заради фотошоп Освен недостатъците по лицето си заличи и зърното

Община Русе опрощава 71 920 лв. съдебни разноски на МБАЛ

Община Русе да опрости 71 920 лв. съдебни разноски на МБАЛ АД по приключило търговско дело със спогодба за собственост, съобщиха от Общинския съвет. Предложението е на директора на болницата д-р Иван Стоянов и трябва да се гласува на предстоящата сесия на местния парламент.

Спогодбата позволява страните да се споразумеят за „минималния размер на адвокатското възнаграждение“. Общината може да си търси парите от болницата, но тя е „в много тежко финансово положение“ и не може да ги плати. Ако се присъдят разноските, те стават „общинско вземане и общинско имущество“.

След дългогодишна битка общината спечели съдебния казус с МБАЛ за два етажа в Хирургическия й блок. Върховният касационен съд /ВКС/ ги даде на Комплексния онкологичен център /КОЦ/ като общинско търговско дружество. Спорът приключи, след като здравният министър д-р Петър Москов предложи и Общинският съвет гласува заменка на имоти с еднаква пазарна цена. КОЦ получи срещу двата си етажа част от сграда на болницата за хирургически зали и стаи за лечение.

Общината е съакционер в МБАЛ – Русе, която е одържавена през 2000 г. с 9 млн.лв. капитал. Преди 5 г. местният парламент приема държавното участие в болницата да нарасне до 73,69% за сметка на 17,53 общински дял. Останалите са разпределени между общини в региона.

Промените се налагат заради предоставените 3 177 010 лв. на болницата от републиканския бюджет за инвестиции. Така държавата придобива още 317 701 акции в МБАЛ. Включените разходи в капитала й от здравното министерство са по Закона за лечебните заведения.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.