Родителки бият и псуват учителки (обзор)

Две учителки пострадаха от бой и скандали от страна на разгневени майки по време на учебни занятия. Малко преди обяд на 6 януари в училище в СОУ „Васил Левски“ в Севлиево 26-годишна родителка влетяла в час по английски език и започнала да крещи на преподавателката. След което започнала да я удря по лицето и тялото. Педагозите извикали полиция, която изяснява причините за боя. Учителката е със сериозно пострадало око.

Друга майка на ученик нахлула по време на час в училището на Малко Търново, псувала и наплюла учителката пред децата. Родителката - на 29 години, била бясна, че детето й получило двойка и смятала, че преподавателката таи към него "лично отношение".

"Майката е ромка, дори не знаем дали работи някъде. Случилото се е безобразие. Ромите започнаха да ни бият. Като не учи и не знае детето й, колко да му се пише?", каза с огорчение колежка на нападнатата учителка. В 8,30 ч в четвъртък разлютената майка нахлула в стаята на 4-ти клас и започнала да крещи псувни и обиди. Освен че заплюла учителката, тя се опитала да я удари два пъти по лицето.

"На училище се ходи, за да се учи, а не да нахлуват майки и да нападат учителите. Ако не е доволна от нещо майката - има си учителски съвет и цивилизовани начини да каже проблема си. Потърпевшата учителка и директорката са подали жалба", каза кметът на Малко Търново Илиян Янчев пред „Труд“.

По случая е образувано досъдебно производство в полицейското управление на Малко Търново. Обвинението е за хулиганство, като максималното наказание, което грози извършителката, е до 2 г. лишаване от свобода и пробация, казаха от прокуратурата в града.

Коментари

Задължително поле