Мъж открадна две туби антифриз от бензиностанция

Серхат Теоман има сериозна връзка с колежка

21 ранени, след като автобус се вряза в спирка в Германия

Вучич попитал руския посланик защо техен полковник дава пари на сръбски офицери

Шофьор с „Волга“ кара в насрещното на магистрала „Тракия“

Опасен въздух в Австралия заради дима от пожарите

Дъждовно и студено време ни очаква днес

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 22 ноември 2019

Дневен хороскоп на Алена за петък, 22.11.2019

На 22 ноември 2019 да почерпят

Защо говорим и ходим насън

Нетаняху отрече обвиненията в корупция Израелският премиер заяви, че делото срещу него е равносилно на преврат

Търговската война на САЩ с Китай е пред въоръжен конфликт Това смята бившият държавен секретар Хенри Кисинджър

Сърбия и Русия в шпионска афера (обзор) Представител на Белград замеси и България

България е втора в ЕС по готовност да усвоява еврофондове

България е втора в Европа по готовност за усвояване на средства от новия програмен период, благодарение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, обяви социалният министър Ивайло Калфин. Министерството получи от Европейския социален фонд сума в размер на 5 625 807,54 лева за изпълнение на проекти и програми, свързани с повишаване на заетостта и социалното включване.

„Благодаря на всички колеги от МТСП, които работиха много усилено и професионално това да се случи. Запазваме амбицията си да сме сред най-добрите не само по усвояване на европейските средства, но и по ефективност на политиките“, коментира новината вицепремиерът.

Към получената сума Министерството на финансите добави национално съфинансиране по обявените схеми, в размер на 992 789 лв. и така общо 6 618 597 лева предстои да бъдат разпределени за извършване на плащания към бенефициентите по отделните, започнали вече схеми от началото на програмния период 2014-2020 г.

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” беше първата оперативна програма в България, одобрена за новия програмен период още в края на 2014 г. и акредитирана на 22 октомври 2015 г. През 2015 г. се обявиха 17 схеми за финансиране и се програмираха 53 % от средствата по програмата. Общо верифицираните средства до края месец декември 2015 г. са 12 785 611 лева, като сключените договори са 243 бр. на обща стойност 508 443 660 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.