Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Подгонват дистанционно превозвачи за е-билети в Русе

Община Русе въвежда дистанционен контрол в електронното таксуване на пътници в градския транспорт, съобщиха от кметската управа. Целта е монтираните валидатори по автобуси и тролейбуси да не могат да се манипулират и повреждат от служители на превозвачите и пътниците.

Транспортната услуга ще се следи от фирмата за поддържане на системата и назначени инспектори в центъра за управление и контрол на трафика. На обявен телефон ще се записват всички съобщения за посегателства върху оборудването в превозните средства. След 6 февруари т.г. от общината започват да санкционират нарушителите.

Мерките се вземат след масови сигнали за системни нарушения на служители и фирми, обслужващи градския транспорт. Валидаторите за е-карти умишлено се манипулират и превозвачи мамят пътуващите, че те не работят. При проверки инспектори засичат автобуси с нефункциониращи валидатори. Така парите за билет се вземат в брой и не се отчитат коректно.

Новата система трябва да улесни гражданите с електронни билети и карти, като въведе ред, контрол и отчетност в обществения градски транспорт. Така ще се повиши и събираемостта на приходите от услугата в местния бюджет.

Русе е първият град в България, в който м.г. беше въведена система с унифицирана карта за пътуване. Електронният билет струва левче, колкото и хартиеният билет за еднопосочно пътуване. Разписанието се показва на 100 електронни табла по автоспирки.

Нововъведенията са част от проекта за интегриран градски транспорт на Русе, който се финансира с над 29 млн.лв. по ОП „Регионално развитие“ и от местния бюджет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.