Бит от фенове подписа с „Левски“

Ганаецът Френсис Нар стана първият нов футболист в зимната селекция. Африканецът ще навърши 22 г. на 18 април, а подписа договор за 3 сезона.

Преговорите минаха през перипетии и продължиха близо 5 часа. По средата на пазарлъка спортният директор Георги Иванов напусна за малко кабинета си. И на подметнато от репортер „Защо още не си изгонил Нар?“, отвърна: „Още малко остава и това да го направя.“

След хепиенда се оказа, че проблемът е бил в споразумението с чешкия „Баник“, с който нападателят имаше договор до юни догодина. Но Нар поясни, че е имало неразбирателство и с баща му, явно поради разминавания между оферта и изисквания. „Нямаше проблем с играча, а с мениджъри“, каза Гонзо.

В „Баник“ африканецът играеше предимно като нападател, но „Левски“ предвижда да го използва като крило. Клубът от Острава е последен с едва 4 т. от 16 кръга при 15 за предпоследния „Сигма“.

През есента Нар вкара 3 от 12-те гола на тима, като толкова има и Давор Кукеч. Френсис няма асистенция.

Футболистът е висок 170 см, силните му страни са скоростта, пъргавината и склонноста често да стреля към вратата.

Нар преминава от ганайския „Тема“ в тунизийския гранд „Клуб Африкен“ през август 2013-а. От януари 2014-а е в „Баник“. За 2 г. играе 46 шампионатни мача със 7 гола. Има 2 срещи и 1 попадение за купата на Чехия.

С младежкия национален отбор до 20 г. записва 5 мача без гол на световното в Турция през 2013 г. и печели бронз.

На 27 август м.г. разярени фенове на „Баник“ нападнаха отбора на терена след отпадането за купата с 3:4 срещу четвъртодивизионния „Искра“ навън. Прицел на гнева станаха най-вече Нар и Марек Сихор, който показа белег на шията от удар с юмрук. Полицията бързо се намеси, но ултрасите успяха да съблекат фланелките от някои играчи, защото са ги осквернили.

В понеделник и вторник с „Левски“ трябва да подпишат атакуващият халф Мехди Бурабия (французин с мароканска кръв) от „Черно море“ и централният защитник Александър Александров, чийто договор с „Лудогорец“ изтече.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ