Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Американско издание: Ирина Бокова е най-силният кандидат от Източна Европа за ООН

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова изглежда най-силният източноевропейски кандидат за поста на генерален секретар на ООН, посочва американското издание „Дипломатик куриър“, цитирано от БНР.

То основава извода си на оценка на споменаваните източноевропейски кандидати за поста, като взима предвид множество критерии, сред които лидерски качества, управленчески способности, опит в международните отношения, опит в ООН, езикови способности, приемливост за петте постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН и пол.

Общата оценка на Ирина Бокова е 4,5, при максимално възможна 5. След оценяването по всички критерии изданието смята, че най-големият проблем за българката ще бъде мобилизирането на достатъчна вътрешна подкрепа в България.

„Дипломатик куриър“ изброява и останалите потенциални кандидати за генерален секретар на ООН от Източна Европа, като най-висока оценка, след тази на Бокова, изданието дава на бившия президент на Словения Данило Тюрк.

„Дипломатик куриър“ припомня, че потенциалните кандидати ще преминат през подробна проверка от страна на страните членки на Съвета за сигурност на ООН и през изслушване за позицията им по най-важните световни проблеми.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.