Емил Кошлуков: Местан търси повече драматизъм, иска да се върне на висок пост

"Местан прави всичко това за повече драматизъм, истината е, че му е неприятно, че е свален, и иска да се върне на висок пост". Това е прочитът на последните сътресения в ДПС на журналиста и политик Емил Кошлуков. В ефира на Нова тв той и членът на БСП, който дълги години отговаряше за медийния образ на Столетницата - Антон Кутев, коментираха основните въпросителни в началото на 2016 г.

"В дългото театрално експозе на Местан отговор не получиха важните въпроси. Турското посолство не е таксиметрова компания, не осигурява автомобили. Ако искаш да те пазят, ходи при американците, те имат далеч повече защити", смята Кошлуков.

Според него сваленият скоропостижно от всички длъжности в ДПС Лютви Местан е доста суетен и самовлюбен човек, той обича да е геополитик, да контактува със световни лидери.

"Прекалени ангажименти е поел, заиграл се е с Доган и е прехвърлил нормата", убеден е журналистът.

"Не знам къде е нотата на външното министерство за това, че Ердоган и Давутоглу са търсили Бойко Борисов за Местан", възмутен е Кошлуков. По думите му ДПС-циркът на Коледа бил нещо безсмислено. "Няма човек, който да вдигне телефона и да накара три служби едновременно да си променят мнението и да свалят охраната на НСО, не са станали така нещата", убеден е Кошлуков за внезапното оттегляне на НСО гардовете, пазещи Местан.

За Кутев пък част от ответните действия на бившия ДПС лидер не били премислени. "Глупав беше начинът, по който го направи, имаше цяла поредица грешки, включително на пресконференцията онзи ден. За мен трябва да има парламентарна комисия, която да разледва случая - какво е правил в посолство, каква е била тази заплаха за живота му, за която Местан говори", смята бившият червен депутат и поясни, че ако това наистина е така, означава и заплаха за националната сигурност.

Социалистът очаква тази година куп протести, тъй като хората не са доволни от властта и прогнозира, че ще вземат нещата в свои ръце. Той все пак уточни, че не очаква, но не изключва предсрочни избори. "Тази година те биха били лош вариант", каза партиецът. С поглед към БСП, Кутев смята, че трябва да се направи пълна промяна в столетницата с влизането на много повече млади хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика