Откриха убита изчезнала жена в Добрич, арестуваха сина й

Намериха убита изчезнала жена отпреди 8 месеца в Добрич. На разложеното тяло на 53-годишната Руска Димитрова се натъкнал съпругът й Пенко, докато вадил дърва от канала на гаража в къщата на ул. "Столетов" 60 в кв. "Рилци".

Това е станало в събота около 10 ч. каза за "Труд" старши комисар Веселин Колев, шеф на ОД на МВР в Добрич. Няколко часа по късно е арестуван синът на жервата - 28- годишният Тодор Димитров. Той е задържан за 24 часа, като арестът ще бъде увеличен на 72 часа за престъпление по чл.116, ал.1 т.3. Направените издирвателни и процесуално-следствени действия водят до извода, че извършителят на престъплението е синът, каза старши комисар Колев, като отказа повече подробности за мотивите и начина на убийството.

Руска Димитрова е в неизвестност от 26 април м.г. и обявена за общодържавно издирване три дни по-късно след сигнал, подаден от съпруга й. Жената имала психическо заболяване и според мъжа й се е тровила два пъти с хапчета. Обвиняват, че синът я убил, но докато не се докаже, нищо не е сигурно.

Ще искаме тройна експертиза, за да не отиде напразно в затвора момчето, каза бащата. Задържаният Тодор Димитров бил дълго време безработен, но сега се хванал на работа във Варна, като всеки ден пътувал от Добрич и обратно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони