Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Глоби за 9 кметове заради затлачени реки

Девет кметове не са спазили предписанията на регионалните екоинспекции за почистване на речните корита на територията на общините, които управляват, съобщиха за „Труд” от екоминистерството.

При инспекциите е било констатирано, че част от речните корита са затлачени от наносни острови, имало е разрушени диги, храстовидна и дървесна растителност. Установени са и затапвания от нерегламентирани сметища за изхвърляне на битови и строителни отпадъци.

От ековедомството посочиха, че заради констатираните нарушения са съставени актове на кметовете на Стара Загора, Хасково, Златоград, Рудозем, Созопол, Ветрино, Камено, Земен и Бобов дол. От ведомството обаче не уточниха какъв е размерът на глобите.

За непочистени речни корита извън границите на населените места са съставени актове и на държавното дружество „Напоителни системи“, както и на „Промед БГ“ ООД.

Санкции все още няма за кметовете на територията на Басейнова дирекция „Дунавски район“, в която са и най-много от установените нарушения. Причина за забавянето на санкциите са неизтеклите срокове за изпълнение на предписанията за почистване на коритата. До засилени проверки на реките и крайречните територии се стигна след наводненията през 2014 и 2015 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.