Пиронкова прекъсна серия от 7 поредни загуби

Цветана Пиронкова усети вкуса на победата след седем поредни поражения от лятото на миналата година - 7:6, 6:2 над Леся Цуренко (Украйна) в първия кръг на турнира в Сидни. Така пловдивчанката, която получи уайлд кард, потегли към нов трофей, както тя самата заяви пред местно радио. Цвети е шампионка преди два сезона, като засега това е единствената й титла.


„Разбира се, че искам пак да спечеля тук - пожела си Пиронкова. - След като го направих през 2014-а, почувствах, че мога да го направя отново, така че играя мач за мач и ще видим докъде мога да стигна. Имах проблеми да се приспособя с жегата, защото допреди две седмици бях в България, където температурата е 0 градуса.“
Срещу украинката първата ни ракета срещна затруднения само в началния сет, в който съперничките си размениха по един пробив. Стигна се до тайбрек, в който българката спаси сет бол, а после спечели 3 поредни точки. Във втората част Пиронкова направи рано пробив за 2:0 и този път не позволи на Цуренко да се върне в мача. Следващата съперничка на Цвети е Белинда Бенчич (Швейцария) или квалификантка.


Същевременно Григор Димитров вече е в Сидни и се готви за същия турнир. Хасковлията пусна в социалните мрежи снимки с любопитни моменти - как се топи в студена води и на корта с популярните анимационни герои костенурките нинджа.
Първата ни ракета е поставен под номер 4 в схемата и почива в първия кръг. Във втория той ще играе срещу уругваеца Пабло Куевас или германския квалификант Максимилиан Мартерер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт