Слънчево и топло време днес

Днес облачността ще започне да се разкъсва и в повечето райони от страната ще бъде предимно слънчево и топло.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи слабо да се понижава. Преди полунощ облачността ще е значителна и на отделни места ще има превалявания от дъжд. От запад на изток бързо ще започне разкъсване на облачността и през деня ще намалее, в отделни райони до предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб, на север от планините и в Източна България умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните – между 11° и 16°, само в крайните северозападни райони ще останат по-ниски от 5° до 8°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 9° и 13°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 5°- 8°. В планините ще е ветровито, ще духа силен до бурен югозападен вятър. Облачността ще е променлива. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Във вторник и сряда ще бъде променливо и ветровито, ще започне понижение на температурите. Първия ден облачността отново ще се увеличи и на много места от северозапад на югоизток ще превали дъжд. В Западна България, където вятърът ще се ориентира от запад, дневните температури ще са по-ниски, а в източните райони, където все още вятърът ще е югозападен, ще останат без промяна, високи за периода. В сряда ще е почти без валежи, облачността ще се разкъсва. Температурите и в Източна България ще се понижат. В четвъртък повече слънце ще има преди обяд, по-късно ще започне увеличение на облачността, отначало средна и висока. Вятърът ще отслабне и временно ще се ориентира от юг-югозапад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето