96 бебета изоставени за 4 години в Шуменско

През последните 4 години майките на 96 новородени са решили да ги изоставят още при раждането им в болницата в Шумен. Те обаче не са попаднали в институция, а от родилния дом са ги взели приемни семейства. Повечето от бебета са имали късмет и след 4-5 месеца вече са били осиновени. Сега живеят щастливи с родители. Единици са бебета, чийто биологични майки са размислили и след много работа на социалните работници са ги приели в домовете си, съобщава от Комплекса за социални услуги в Шумен.

Мит е, че само жени от ромски произход зарязват бебета си в родилното. Има деца от нежелани или прикривани докрай бремености и на родилки от други етноси.

Първото бебе, поверено на приемни родители още от родилния дом е момиченце от с.Ловец, което в началото на месец март 2011 г. е било поверено на приемната майка Виолета Георгиева. Досега тя и съпругът й Георги са приели в дома си 8 бебета. Последното дошло преди месец и се родило в един ден с внучката им.

В края на същата година тогавашният полицейски директор и сега кмет на Шумен Любомир Христов пък, стана кръстник с първото си име на момченце, чиято майка избяга от болницата и остави фалшиви данни за себе си.

Коментари

Задължително поле