Русия ударила от въздуха 1097 цели на терористи в Сирия от началото на 2016 г.

Руската бойна авиация е ударила 1097 цели на терористи в десет провинции в Сирия и е извършила 311 бойни полета от началото на 2016 г. Това обявиха от Генералния щаб на Русия, цитирани от руски медии.

"Руски самолети удрят крепостите на терористите в Сирия. Извършихме 311 бойни полета и разрушиха поне 1097 цели в провинциите Алепо, Латакия, Хомс, Дамаск, Дейр ез Зор, Хасака, Дараа и Ракка”, уточнил високопоставеният началник в руския Генерален щаб Сергей Рудской и подчертал: „В резултат на руските авиоудари терористите продължават да търпят загуби.”

Над 150 града и села в Сирия са били освободени през последния месец и половина благодарение на подкрепата, оказвана на сирийската армия от руската авиация, твърдят още от Генщаба на Русия.

„През декември 2015-а екстремистите бяха прогонени от 134 града и села, както и от още 19 през първите дни на тази година. Най-големите успехи бяха постигнати в районите Алепо, Латакия, Хама, Хомс и Ракка”, похвали се Рудской.

Въздушните удари на Русия били насочени основно срещу инфраструктура на терористи, петролни съоръжения, големи групи екстремисти и военно оборудване, с цел да се осигури ефективна подкрепа за подразделения на сирийската армия и патриотични опозиционни групировки, биещи се срещу „Ислямска държава” на терен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия