Българи превзеха базата на „Барса”

Българска инвазия изненада световния и европейски клубен шампион „Барселона“ в деня на връчването на „Златната топка”. В базата на гранда, облечен в елегантен черен костюм, Христо Стоичков преведе през трите пропускателни пункта тима на „Каталунците”, които станаха шампиони в аматьорската верига „Каменица ФЕНКупа”. Играчите бяха с анцузи с надпис Stoitсhkov teаm.

Още от входа на базата Камата стана обект за прегръдки и снимки. Служителите в „Барса” виждат всеки ден Меси и компания, но идолът от 90-те години вече идва рядко. Най-радостен от присъствието на Стоичков бе администраторът Пако, който ритуално отваряше всички врати пред него. И след четвърт час на Камата в съблекалнята на „Барса“, като под строй излязоха за снимки и автографи Меси, Неймар, Луис Суарес, Хавиер Масчерано, Андрес Иниеста, Дани Алвеш... Всеки от тях подаде ръка на българските шампиони, а след това дойде време и за общата снимка. За няколко минути Меси се отдели със Стоичков. Двамата се договаряха да седнат един до друг в самолета на „Барса” за Цюрих за награждаването на кавалера на „Златната топка“.

Специално внимание мегазвездите на „Барса” обърнаха и на големия си малък фен от България - Георги, син на известните очни лекари Александър и Вени Ангелови. В групата беше и руски олигарх, приятел на Камата.

Стоичков получи персонална покана от президента Хосеп-Мария Бартомеу след интервю за „Труд“ да пътува с частния самолет на клуба за награждаването в Цюрих.

Коментари

Задължително поле