КРИБ след разстрела на модния шеф Александър Антов: Оставка на Бъчварова, ако убийците не бъдат заловени (обзор)

"Да бъдат разкрити и задържани извършителите на убийството на Александър Антов сега и веднага. Ако това не се случи, министърът на вътрешните работи да подаде оставка." Това се казва в отворено писмо на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Шефът на модна къща “Агресия” бе застрелян в петък вечерта в софийското село Бистрица.

“Поредното показно и нагло убийство в България, този път на един предприемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя, безкомпромисно и оглушително постави въпроса: Защо ни е нужно МВР? Защо са ни нужни вицепремиер и министър на вътрешните работи? Защо бюджетът прахосва над един милиард лева за тези институции, когато всеки един от нас може да бъде разстрелян като куче, защото просто не се харесва на някого или този някой иска да му вземе парите или направо целия бизнес? Да убие, да ограби, да линчува, и то с ясното съзнание, че ще остане безнаказан. Да, наистина безнаказан!”, се казва още в отвореното писмо на КРИБ. Оттам припомнят, че още няма арестуван, дори заподозрян за убийството. “Но иначе, както винаги, се работи по всички версии, докато накрая всички отново забравят. Този път обаче това няма да стане! Александър Антов бе една от иконите на сказанието за това какъв наистина би трябвало да бъде българският преход и в името на светлата му памет ние няма да допуснем смъртта му да остане просто част от черните хроники на медиите. Ако МВР допусне това, КРИБ няма да се примири и ще намери начин да насърчи разкриването на поръчителите, извършителите и пазителите им”, пишат още от конфедерацията.

Зам. главният секретар на МВР: Стеснен е кръгът около извършителите

Полицията вече е стеснила кръга на евентуалните извършители на убийствата на шефа на „Агресия“ Александър Антов и на бившия висаджия Веселин Стоименов и има версии за разстрелите. Това стана ясно вчера от думите на зам. главния секретар на МВР Георги Арабаджиев. Той е категоричен, че няма връзка между двата разстрела.

„Има лица, към които сме насочили нашия интерес. Уверявам, че много ритмично вървят разследванията както по линия на извършителите, така и на евентуалните поръчители. Има вече конкретика, която ни обнадеждава“, каза Арабаджиев. Той каза, че няма да коментира версии, докато извършителите не бъдат арестувани. И добави, че няма да се пристъпи към задържане, докато не се съберат годни доказателства.

„Управителят” Петко бил безработен

„Не коментирам нищо, за да не засягам светлата памет на човека и заради скръбта на близките му.” Това каза по телефона пред „Труд” 38-годишният Петко Владков Митов от София. той се води управител на 23 фирми, пет от които са били на Александър Антов. Според Нова тв по документи Митов бил безработен от 2013 г. и не е познавал Антов. „За себе си мога да кажа само, че не съм ром, а чист българин по потекло”, заяви Митов, който говори с изявен ромски акцент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право