Германски министър: Още по-голяма бежанска вълна идва към Европа

Към Европа и Германия се насочва много по-голяма бежанска вълна в сравнение с тази от 2015 г. Това предупреждение отправи германският министър на развитието Герд Мюлер.

"Само 10% от тази вълна, която тръгна от Сирия и Ирак, достигна до нашите граници. В тази вълна обаче има между 8 и 10 млн. души", каза още Мюлер пред "Билд".

"Тези, които пристигат при нас, в продължение на години са живеели в палаткови лагери, мазета и постройки без ток и вода. Това е голям срам за международната общност, която не може да подсигури оцеляването на тези хора по тези места", каза още Мюлер и предупреждава, че тепърва предстои най-голямата бежанска вълна.

Международно сътрудничество

"В следващите десетилетия броят на жителите в африканските държави ще се удвои и поради тази причина е необходимо ново международно сътрудничество. В цифровия свят и във времето на мобилните телефони всички знаят в какво благосъстояние живеем. Ние сме длъжни да инвестираме в образованието и развитието на място, да инвестираме в перспективата на тези хора в техните държави", каза още германският министър.

По повод призивите на ръководството от неговия Християнсоциален съюз за въвеждане на горна граница в страната за прием на бежанци той е доста скептичен по отношение на ефективността на тази мярка.

"Ние няма как да вдигнем телена ограда около Германия и Европа. Няма никакво значение какво мислим ние по този въпрос тук. Тези хора няма да ни питат дали смеят да дойдат при нас", казва още германският министър на развитието Герд Мюлер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят