Арестуваха лъжлив самоубиец в Шуменско

Мъж се озова в ареста след като подаде сам сигнал за себе си, че се е обесил и разходи два пъти полиция и медици до шуменското село Тодор Икономово. 34-годишният Юлиян Х. действал към 21 часа вечерта в понеделник. На спешния телефон 112 постъпил сигнал, че на автобусната спирка в селото има обесен мъж. На място веднага пристигнал полицейски екип, който заварил Юлиян да стои на пейка, а на врата му имало вързанка от обувка. Имало и греда, на която е можел да се обеси, но видно мъжът само плашел. Извикан лекарски екип му поставил инжекция диазепам и след това униформените му оказали съдействие, като го откарали до дома му.

Малко по-късно обаче от близките е получен нов сигнал, че Юлиян пак иска да слага край на живота си. Търсил сезал, но намерил колан и плашел, че изживява последни мигове. При второто пристигане полицаите отвели мъжа в управлението в Каолиново и го задържали за срок до 24 часа, защото с поведението излагал живота си на опасност. Работата с него продължава и във вторник, той ще бъде консултиран с психиатър, съобщиха от шуменската полиция.

Юлиян не за първи път подавал тревожни сигнали за себе си след като се напие. Имало случай, в който пратил полицаи на гробищата да го търсят обесен, разказаха местни хора. Мъжът е лежал в затвора. Има съпруга и едно дете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони