Равнис по Пакистан, Афганистан и Судан

По какво си приличат Пакистан, Афганистан, Судан и България във футбола? Очевидно по факта, че техните национални селекционери са спали зимен сън през цялата 2015 година. Мъдро те решиха, че Лионел Меси не заслужава да е в топ 3 на „Златната топка“. Според тях 5 от шест възможни купи са твърде малко, за да попадне в класацията. А тези хора са там единствено и само заради поста си, друг е въпросът дали го заслужават.

Четиримата специалисти явно не са гледали епичните полуфинали на Шампионската лига между „Барселона” и „Байерн”. Пропуснали са големия сблъсък за трофея срещу „Ювентус” в Берлин. Не им е стигнало времето да гледат Ел Класико. Били са изключително заангажирани, когато се игра мачът на мачовете за Суперкупата на Европа, в който „Барса” победи „Севиля” с 5:4. Били са започнали коледно-новогодишните празници, когато каталунците разбиваха „Ривер Плейт” във финала за световното клубно първенство.

Факт - Меси е имал и по-силни години. Но скромното мнение на близо 200 други треньори с право на глас е, че той е или №1, или поне №3.

Какво ли се учудваме от българския вот? Та той дойде от човека, дебютирал на поста и годината с най-стряскащата и безсмислена контрола в мач между „С” отбори с Румъния, в която дори не пусна всички повикани. Минал през победа единствено над Малта с 1:0 в официален мач. И завършил с... двустранна игра вместо с контрола, както правят почти всички останали по света.

В крайна сметка българският футбол си заслужава точно такъв селекционер. И без това е тръгнал към закриване. А зачеркналият Меси корифей е на този пост по една-единствена причина - няма друг. В БФС са щастливи, че нямат главоболия с търсене на треньор. С нетърпение ще очакваме вота му догодина.

Льов сложи само немци, но защо?

Не само треньорите на Пакистан, Афганистан, Судан и България гласуваха нестандартно. В тяхната група също са специалистите от Бермуда, Бруней, Камбоджа, Судан, Того, Никарагуа, Сан Марино и още няколко. Да, Йоаким Льов гласува за Мануел Нойер, Томас Мюлер и Тони Кроос. Обаче Германия може би има право да е сърдита за „Златната топка” през последните 2 г. И вотът на Льов е просто патриотичен и срещу двуполюсния модел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ