ЕК: Напредъкът на България е достатъчен Нов съвет, съпредседателстван от вицепремиер и представител на ВСС, ще функционира след края на евромониторинга

Млада шофьорка се удари в три паркирани коли и тераса на къща в Смолян

Стартира строителството на Софийския околовръстен път от магистрала „Тракия“ до ж.к. „Младост“

Обявена за издирване ученичка от Търговище се прибра у дома

Херо се разбра с „Берое“

Библиотеката на София на 91 години А1 подарява на Столична библиотека интерактивно студио

Съдят мъж за закана за убийство, кражба на дърва и незаконно оръжие Жертви на обвиняемия са баща и син в Еленско

34-годишен мъж открадна паметна плоча от гробище в русенско село

Германия предлага международно контролирана зона за сигурност в Северна Сирия

Булчинска рокля на Дженифър Лорънс със собствена хотелска стая

Хърватия влиза в битката за новия завод на „Фолксваген“

Отклоняването от бюджета става законно

Големи структурни реформи или ключови инвестиционни проекти ще могат да се осъществяват с държавни пари, дори ако има опасност да доведат до отклоняване от средносрочната бюджетна цел на държавата.

Това предвиждат промени в Закона за публичните финанси на Министерството на финансите. Подобни отклонения ще се допускат само ако имат положителен ефект за бюджета в дългосрочен план.

Въвежда се и ново ограничение при поемането на дълг от държавния сектор – когато прагът за дълга се надвишава с 60% и повече.

Нови текстове засягат подпомагането на финансово закъсали общини. Дефинирани са условията, по които ще се определя кога общините са с финансови затруднения.

Когато се установи, че са налице три или повече от условията, кметът трябва да уведоми общинския съвет, че общината се намира във финансово затруднение и да предложи откриване на процедура за финансово оздравяване. В този случай е възможно и отпускане на безлихвен заем от бюджета.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.