И Великобритания иска да разследва атентата в Истанбул

Светът остро осъди атентата в Истанбул, при който 11 души загинаха, а най-малко 15 бяха ранени при терористичен акт в центъра на града. Голяма част от жертвите и ранените са германци и затова от Берлин заявиха, че ще разследват атентата съвместо с Турция.

Великобритания е предложила също да окаже съдействие в търсенето на терористите, носещи отговорността за бомбения взрив, заяви британският премиер Дейвид Камерън в телефонен разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предава РИА Новости, като се позовава на съобщение от пресслужбата на британския премиер.

Подкрепа

„Премиер-министърът позвъни на президент Ердоган тази вечер, за да предложи съболезнованията си във връзка с днешния терористичен акт в Истанбул. Те изразиха единомислие за важността на решимостта в борбата срещу тероризма, президентът Ердоган информира премиер-министъра за хода на разследването. Премиер-министърът предложи помощта на Великобритания в установяването на отговорните за тази атака“, казва се в съобщението.

По последни данни експлозията е дело на 27-годишен атентатор-самоубиец от сирийски произход, роден в Саудитска Арабия, а турските власти твърдят, че зад него стои джихадистката групировка „Ислямска държава”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят