Председателят на ВКС изпрати второ писмо до Цацаров с искане на информация за обвинителните актове на Гешев

Земеделското министерство готви законодателство за по-строг контрол върху детското хранене

Расисткият скандал скара и политиците

Силно земетресение край филипинския остров Минданао

Спортният министър Кралев: Президентът за пореден път прояви своята некомпетентност

Папата анатемоса преяждането

Засилват контрола срещу нерегламентираното изгаряне на отпадъци

Не пускат Михайлов да си тръгне от БФС

Сирийската армия влезе в град Ракка

Ердоган не желае да се срещне с Помпео и Пенс в Анкара, а само с Тръмп

Лия прави клип на култова своя балада Със „Сини очи“ певицата стартира издаването на поредица от шлагерни сингли, които ще събере в албум

Д-р Мариян Иванов: Помогнете на имунната си защита през есента и зимата Билкови и хомеопатични средства държат вирусите и бактериите надалече

Новият посланик на САЩ Херо Мустафа пристигна в България

Ким Чен-ун изкачи на бял кон свещената за корейците планина Пектусан (СНИМКИ)

Сметките на пловдивчани за парно с 10,54% по-ниски

Пловдивчани плащат по-малки сметки за парно тази зима, като средната стойност на фактурите за 33-те хиляди абонати на EVN България Топлофикация за декември 2015 г. е с 10,54% по-ниска спрямо същия период на 2014 година.

Анализът на данните на топлофикационното дружество показват, че сега средната сметка е 64,10 лв. с ДДС, което е със 7,55 лв. по-малко в сравнение с година по-рано, когато е била 71,65 лв. Разликата в средната месечна температура е пък е едва 0,9 градуса по Целзий – през декември 2015 г. в града под тепетата тя е била +6,5 градуса срещу +5,6 през декември 2014 г.

По-поносимите сметки за парно до голяма степен се дължат на новата цена на топлинната енергия за клиентите на ЕВН Топлофикация Пловдив, която вече е 82,62 лв. (с ДДС) за 1 мегаватчас срещу 90,74 лв. (с ДДС) за декември 2014 г.

Сметките за парно на едва 2,03% от 33 000 битови абонати на ЕВН надвишават 200 лв., на 17,14% са от 100 до 200 лв., а 80,83% от получените фактури са под 100 лв. с ДДС. В момента над 79% от всички клиенти на EVN България Топлофикация вече използват предимствата на дистанционния или месечен отмет за сметка на сезонния, при който отчитането е само 2 пъти годишно – в началото и в края на отоплителния сезон.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.