Арабската приказка на Преслава продължава (СНИМКИ)

Нови правила и инструкции в МБАЛ-Павликени след гафа със забравената в скенера жена Цяла седмица е продължило вътрешното разследване в болницата

Мъж мятал мебели от балкона и потрошил две коли в Павликени Извършителят е настанен принудително

Борисов след среща с Борис Джонсън: Той каза, че е първият британски премиер с българско име

Безплатни прегледи за остеопороза в Майчин дом Изследванията ще се извършват от 21 до 23 октомври включително

4 години затвор за педофил, блудствал с малолетна и заснел филм

17-годишна примами айтозлия в хотелска стая, сутеньорът й го обра

800 коня задвижват най-мощното кабрио Ferrari 812 GTS с атмосферен двигател V12 ускорява за 8,3 секунди от 0 до 200 км/ч

Разкриха склад с антики в Лясковец В хранилището са открити книги от 17 и 18 век, саби, ятагани, револвери, пушки

Тяло на мъж е открито при гасене на пожар край пазарджишко село

Голям пожар в жилищен блок в столичния квартал „Сердика“

Излезе от печат третата част на книгата „Шампионите разказват”

Има частично подобрение в състоянието на Стефан Данаилов

Поколението Z и политиката Зелените успяват да продадат „наближаващата гибел“ на впечатляващи млади умове и да ги подтиква към ярост

В Арктика откриха кафе от 1902 година (СНИМКИ)

Бъчварова проговори: Убийствата се генерализират по истеричен начин, декларацията на КРИБ е нелепа

„По повод коментарите от последните дни казвам – стига вече“. Това заяви вътрешният министър и вицепремиер Румяна Бъчварова на брифинг преди заседанието на Министерския съвет.

Това е първият коментар на Бъчварова след убийствата на бизнесмените Веселин Стоименов и Александър Антов от миналата седмица и след поисканата й оставка от КРИБ вчера, ако не бъде разкрит килърът на Антов. По това време тя и главният секретар бяха на работно посещение в Китай и не е имало начин да отменят визитата.

„Човекът, който управлява МВР, е Румяна Бъчварова. Това е факт, всеки, който поставя под съмнение този факт, вероятно има друго намерение. Най-ценният ми консултант е господин Борисов, той има неизчерпаем опит и трябва да съм много неразумна да не се отнасям до мнението му“, заяви Бъчварова.

Както Труд писа, вчера Бойко Борисов нахока бизнеса да не му дава акъл от Тайланд и че не Бъчварова, а професионалното ръководство на МВР разкрива убийства.

Вицепремиерът: Натискът е срещу всички, които работят за националната сигурност

„Кръговете, които се обвиняват във влияние върху МВР, са най-големите критици на министерството. Докато аз съм министър, няма да позволя друг, освен официалното и легитимно ръководство, да управлява МВР и да взима решения. Натискът не е срещу Бъчварова, а срещу всички, които работят за националната сигурност“, заяви Бъчварова и благодари на семействата на служителите.

„Няма да позволя МВР да бъде боксова круша на всеки, който си мисли, че може да влиза в новините, когато няма какво да каже”, отсече тя. По думите й всички коментари по отношение на МВР са непрофесионални и в повечето случаи са неподготвени. „Не мога да допусна лични нападки, които са към ръководството на МВР”, подчерта тя.

Декларацията на КРИБ била нелепа

За ултиматума на КРИБ, че бизнесът ще иска оставката на Бъчварова, ако не се разкрие убиецът и поъчителят на шефа на „Агресия“,  Бъчварова заяви, че по-нелепа декларация отдавна не е срещала. В нея ясно личал личният мотив в изведените позиции. „Бизнесмените не са специална привилегирована група на МВР. МВР има отговорност на всички граждани”, категорична беше Бъчварова.

Медиите били виновни

„Двете убийства са изключително неприятни и доста тревожни. Но да се генерализира този проблем по истеричен начин, означава преднамерена кампания към МВР”. Тя подчерта, че първоначално е била изнесена информация и за двата случая. „Не може във всеки един момент по разследването да бъде предоставяна информация”, подчерта министърката.

Опити за дестабилизация

„Има опити да се овладее МВР от различни групи”, загатна Бъчварова. На въпрос кои са тези групи вътрешната министърка отговори: „По медиите ще ги познаете”. Според нея имало и опити да се дестабилизира правителството.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.