Бъчварова проговори: Убийствата се генерализират по истеричен начин, декларацията на КРИБ е нелепа

"По повод коментарите от последните дни казвам - стига вече". Това заяви вътрешният министър и вицепремиер Румяна Бъчварова на брифинг преди заседанието на Министерския съвет.

Това е първият коментар на Бъчварова след убийствата на бизнесмените Веселин Стоименов и Александър Антов от миналата седмица и след поисканата й оставка от КРИБ вчера, ако не бъде разкрит килърът на Антов. По това време тя и главният секретар бяха на работно посещение в Китай и не е имало начин да отменят визитата.

"Човекът, който управлява МВР, е Румяна Бъчварова. Това е факт, всеки, който поставя под съмнение този факт, вероятно има друго намерение. Най-ценният ми консултант е господин Борисов, той има неизчерпаем опит и трябва да съм много неразумна да не се отнасям до мнението му", заяви Бъчварова.

Както Труд писа, вчера Бойко Борисов нахока бизнеса да не му дава акъл от Тайланд и че не Бъчварова, а професионалното ръководство на МВР разкрива убийства.

Вицепремиерът: Натискът е срещу всички, които работят за националната сигурност

"Кръговете, които се обвиняват във влияние върху МВР, са най-големите критици на министерството. Докато аз съм министър, няма да позволя друг, освен официалното и легитимно ръководство, да управлява МВР и да взима решения. Натискът не е срещу Бъчварова, а срещу всички, които работят за националната сигурност", заяви Бъчварова и благодари на семействата на служителите.

„Няма да позволя МВР да бъде боксова круша на всеки, който си мисли, че може да влиза в новините, когато няма какво да каже”, отсече тя. По думите й всички коментари по отношение на МВР са непрофесионални и в повечето случаи са неподготвени. "Не мога да допусна лични нападки, които са към ръководството на МВР”, подчерта тя.

Декларацията на КРИБ била нелепа

За ултиматума на КРИБ, че бизнесът ще иска оставката на Бъчварова, ако не се разкрие убиецът и поъчителят на шефа на "Агресия",  Бъчварова заяви, че по-нелепа декларация отдавна не е срещала. В нея ясно личал личният мотив в изведените позиции. „Бизнесмените не са специална привилегирована група на МВР. МВР има отговорност на всички граждани”, категорична беше Бъчварова.

Медиите били виновни

„Двете убийства са изключително неприятни и доста тревожни. Но да се генерализира този проблем по истеричен начин, означава преднамерена кампания към МВР”. Тя подчерта, че първоначално е била изнесена информация и за двата случая. „Не може във всеки един момент по разследването да бъде предоставяна информация”, подчерта министърката.

Опити за дестабилизация

„Има опити да се овладее МВР от различни групи”, загатна Бъчварова. На въпрос кои са тези групи вътрешната министърка отговори: „По медиите ще ги познаете”. Според нея имало и опити да се дестабилизира правителството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини