"Доц. Георгиев" измами дядо със 7000 лв. в Русе

89-годишен старец изтегли на два пъти общо 7000 лв. от спестяванията си в банка и ги даде на "доцент Георгиев" в Русе за лечението на племенника си. За случая на тел. 112 е алармирал измаменият пенсионер, съобщиха от полицията в крайдунавския град.
Дядото обяснил, че по обяд на домашния му телефон се обадил непознат мъж. Той се представил като "доцент Георгиев" и поискал 15 000 щатски долара за спешна операция на счупения крак на племенника му. Паникьосаният роднина обяснил, че трябва да отиде до банката. Той предал изтеглените 5000 лв. на пристигналия куриер.

Мнимият доцент му позвънил отново, че парите не стигат и върнал дядото да изтегли още 2000 лв. от сметката си. Едва вечерта възрастният човек осъзнал, че е измамен и потърсил полицията. Случаят се разследва от заведеното досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК. Почти няма ден, в който ало-измамниците да не излъжат възрастен човек в Русенско. Покрай неумиращия шлагер с пострадали и арестувани близки в мними катастрофи или пожари, мошеници притоплят и схемата за капарирани климатици. Горят предимно пенсионери, които плащат за уж поръчана техника от техни роднини. Лековерни баби и старци дават спестяванията си и разбират, че са измамеми по-късно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони