Теменужка Петкова: Готовността на страната ни за есенно-зимния сезон е добра "Булгартрансгаз" е платила аванс от 250 млн. лв. за "Балкански поток", заяви енергийният министър

Как се плаща в ресторант с перли?

Дерменджиев: Ще направим всичко възможно, за да се класираме на Европейското първенство

Тодор Кантарджиев: Сега е точният момент за поставяне на противогрипна ваксина

Министър Маринов: Има задържани след акцията за купуване на гласове в Несебър, сред тях е и кметът Те ще бъдат конвоирани до Столичното следствие днес

Президентът на Чили обяви пакет от социални мерки, за да спре протестите в страната

Обсъждат проектобюджета на НЗОК за 2020 г.

Путин и Ердоган съгласуваха план за прекратяване на бойните действия в Северна Сирия

Певицата Мария се показа без грим (СНИМКА)

Загорчич и Ангелов – мохиканите на Първа лига

Британският парламент отхвърли искането на Джонсън за бързо прокарване на законопроекта за Брекзит

Блъснаха момче с тротинетка, изскочило на булевард в София

Продължава издирването на 18-годишния затворник, избягал от общежитие в Смолян

Бизнесът пак подхвана енергетиката

Само ден след като премиерът Борисов смъмри председателя на КРИБ Кирил Домусчиев за поисканата оставка на министър Румяна Бъчварова, бизнес организациите разкритикуваха правителството, че не е изпълнило нито един от поетите ангажименти и обещания за реформи в енергетиката. КРИБ, БСК, АИКБ и БТПП са обсъдили ситуацията на среща късно вечерта във вторник и са констатирали, че правителството неглижира подписаното с тях споразумение.

До момента кабинетът не е представил Пътна карта за реформи в енергетиката. Липсва и анализ дали при изграждането и дейността на възобновяемите енергийни източници са спазвани законовите процедури. Няма решение и за обещаното включване на добавката „Задължение към обществото“ към цените на тока за износ за страни извън ЕС.

Не е направен и анализ на методологията за ценообразуване на Комисията за енергийно и водно регулиране. Изпълнено е само едно от предложенията на бизнеса – забраната за изкупуване по преференциални цени на ток от биомаса от обекти, въведени в експлоатация след 1 януари 2016 г. Това налага активизиране на общите действия на индустрията с цел рестартиране на диалога с институциите и ускоряване решаването на проблемите, завършва позицията на бизнеса.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.