Бъчварова: Имаме големи шансове да стигнем до поръчителите на убийствата

„Имаме големи шансове да стигнем до поръчителите на убийствата. Говоря общо, не мога да кажа конкретни случаи“, заяви пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя не пожела да отговори дали става въпрос за напредване в разследването около разстрелите на Александър Антов и Веселин Стоименов.

Бъчварова коментира и негативните коментари за ведомството й, появили се след екзекуциите на двамата бизнесмени.

„Има хора, за които МВР е тъпа болка, защото вече не са в системата. Те излизат с твърдения, като, например, че главният секретар пие – тоя човек изобщо не пие. Това са поредица от ченгеджийски номера, от които трябва да се отърсим“, каза още министърката.

Тя заподозря подмолни атаки срещу ведомството, като при тях се използвала и вътрешна информация, която изтичала.

„Има публикации в различни сайтове, как някой от професионалното ръководство щял да бъде сменен, и то с имена. Коментират се документи, които не са публични. Например мои заповеди. Не е трудно човек да разбере, какво се случва на практика“, обясни Бъчварова.

Тя допълни, че МВР може да бъде критикувано, но градивно.

„Когато критиката е основателна, тя се приема. Но има тенденциозна линия и преднамерено отношение, което внушава „МВР не работи“. Нека ме сменят, но в момента искането на оставката ми се използва да се нагнетява обществената атмосфера. Определих декларацията на КРИБ като нелепа и продължавам да мисля, че е така. Не искам да се разправям с бизнеса. Уважавам бизнеса“, каза министърката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика