Пребиха мъж във Варна - свидетели разказват, че го нападнала група роми

Млад мъж е бил пребит на бензиностанцията пред Автогарата във Варна. По данни на полицията става дума за скандал между две компании, който прераснал във физическа саморазправа. Споед свидетели обаче група цигани го нападнала, за да го обере. Това е станало около 19:45 часа. Пострадал един от участниците, който обаче, пак според полицията, няма сериозни наранявания, въпреки ударите, които е отнесъл.

Обстоятелствата се изясняват, а участниците в инцидента се установяват, посочиха още от Областната дирекция на МВР във Варна.

Версия - роми нападнали младеж

Друга версия обаче разказа читател на Varnautre, който е станал свидетел на инцидента. По думите му четирима, около 20-годишни роми са нападнали малко по-голямо от тях момче, на видима възраст около 24-25 години, с цел обир. Те го заградили и започнали да го налагат.

Виждайки какво се случва, на помощ се притекли добре облечен възрастен господин - клиент на бензиностанцията, 20-годишен минувач, таксиметров шофьор и свидетелят, който разказа за инцидента. След като нападателите усетили, че се стичат хора, които да помогнат на жертвата, те побягнали през бул. "Владислав" в посока "Максуда".

"Когато се приближих видях, че пострадалият е сериозно наранен в областта на главата", разказа свидетелят на събитията. Момчето не успяло да проговори, за да обясни какво се е случило, но показвало и дърпало ланеца на врата си. "Затова предполагам, че нападателите са искали да го вземат", коментира още очевидецът. Според събралите се хора не било изключено жертвата да е и наръгана. От полицията отрекоха пострадалият да има прорезни рани.

Инцидентът е станал точно пред камерите на бензиностанцията, откъдето са повикали полиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право