Условна присъда за дядо, тайно складирал взривове

Пенсионер от Берковица, незаконно струпал голямо количество експлозиви в дома си, се отърва от затвора, като се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата.

След сигнал за нелегално притежавани оръжия и боеприпаси криминалисти нахлуха в къщата на 67-годишния Йордан П. в Берковица и откриха купища взривове и патрони. Заради опасните експлозиви полицаите извикаха на помощ Специализираният отряд за борба с тероризма.

Пазителите на реда извадиха от дома близо 5 кг амонит на пръчки, патрони и в насипно състояние, 52 метра огнепроводни и детонаторни шнурове, 15 капсул детонатора и 13 електродетонатора с различно време за закъснение на взрива.

„Експлозивите са достатъчно да сринат цял квартал в Берковица”, коментираха експерти. При обиска криминалистите откриха и самоделен пистолет 16 калибър и 96 броя патрони от различни калибри.

На разпитите пенсионерът заявил, че взривните вещества са от времето, когато бил миньор и не е търгувал с тях. Дядото се споразумя с магистратите за осем месеца затвор с три години

Снимка файл Amonit_Berkovica1,2 – Купищата експлозиви в Берковица

стреснаха дори опитни полицаи

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право