Дворецът в Балчик е с приза „Най-добър туристически обект“

Турист остана без пари след баня в село Баня

Избраха Филип Димитров за зам.-председател на Венецианската комисия

Турция облага туристите с нов хотелски данък

Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

Условна присъда за дядо, тайно складирал взривове

Пенсионер от Берковица, незаконно струпал голямо количество експлозиви в дома си, се отърва от затвора, като се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата.

Нелегалният арсенал бе открит в началото на юли миналата година при спецакция на полицията в Монтана. След сигнал за нелегално притежавани оръжия и боеприпаси криминалисти нахлуха в къщата на 67-годишния Йордан П. в Берковица и откриха купища взривове и патрони. Заради опасните експлозиви полицаите извикаха на помощ Специализираният отряд за борба с тероризма.

Пазителите на реда извадиха от дома близо 5 кг амонит на пръчки, патрони и в насипно състояние, 52 метра огнепроводни и детонаторни шнурове, 15 капсул детонатора и 13 електродетонатора с различно време за закъснение на взрива.

„Експлозивите са достатъчно да сринат цял квартал в Берковица”, коментираха експерти. При обиска криминалистите откриха и самоделен пистолет 16 калибър и 96 броя патрони от различни калибри.

На разпитите пенсионерът заявил, че взривните вещества са от времето, когато бил миньор и не е търгувал с тях. Дядото се споразумя с магистратите за осем месеца затвор с три години

Снимка файл Amonit_Berkovica1,2 – Купищата експлозиви в Берковица

стреснаха дори опитни полицаи

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.