Бедни отказват нови апартаменти срещу 1,50 лв. за квадрат

12 едностайни, един двустаен и един тристаен апартамент от общо 150-те жилища за социално слаби хора, изградени в района на бившите казарми в Дупница, остават незаети, обявиха от общината. Одобрените от комисия наематели отказват да се нанесат срещу наем от 1,50 лв за квадрат.

Апартаментите са от 40 до 66 кв. м. Жилищата са с климатици, хладилници, перални, готварски печки, отоплители за баня и др. "екстри". Тази пролет ще се доизгради инфраструктурата - улиците, от общината обещават и градски автобуси. Но има и такива, които не приемат условията и отказват да се нанесат.

Кварталът за социално слаби беше изграден по проект "Дом за всеки". Първоначално той беше за 4 905 947,82 лв., впоследствие беше увеличен на 6 397 746, 32 лв. Над 500 души кандидатстваха и бяха анкетирани за настаняване в 15-те блока. В Дупница се коментира и това, че жилаща наемат и семейства, които не попадат в критериите за социално слаби.

Бившият кмет на Дупница инж. Атанас Янев, при чиото мандат през 2007-2011 год. започна изграждането на квартала за бедни в бившите казарми, обяви тогава, че апартамент ще получат най-нуждаещи се бедни, самотни и безпризорни хора, дори клошари. Очевидно критериите за отдаване на жилищата, докато изградят блоковете, са се променили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони