Санданско село на бунт срещу „спуснат“ кмет, искат магазинерка да ги управлява

Жителите на санданското село Ново Ходжово заплашиха да преминат към друга община, ако новият им кметски наместник не е от селото и предложиха за поста местната магазинерка. Те обявиха,че ще направят жива верига, но няма да допуснат до селото спуснатия им от община Сандански управник.

„Искаме да ни управлява човек от нашето село, години наред все външни хора са кметове и за една елементарна бележка обикаляме по други населени места да ги търсим. Пък и като е външен, не го боли нито за селото, нито за хората. Затова предлагаме наместник да ни стане магазинерката, тя е тук непрекъснато и ще върши добра работа", казаха разбунтувалите се 50-тина жители на Ново Ходжово. Те обявиха,че ако не бъдат чути, ще поискат да преминат към петричката община.

В селото всичко от години се разпада, няма дори кой да изхвърля пълните контейнери с боклук, посочват малкото останали жители.

„Да има такова желание от тях. Внесено е писмено искане магазинерката да е на 4 часа магазинерка и 4 часа да работи като кметски наместник, мисля че по принцип е възможно това нещо”, обяснява Кирил Котев, кмет на община Сандански, който обеща да се срещне очи в очи с хората.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони