Турция може да закупи нови комплекси С-400 от Русия

Прокуратурата предаде на съд мъж, причинил смърт на пътя

Отварят за гражданите буферния паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“

Славея Сиракова отлага сватбата

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански Събраха македонски песни във фолклорна китка

Петима отиват на съд за трафик на мигранти от Турция към Западна Европа

Изящен фамилен орган от началото на 19 век дариха наследници на Варненската опера

Главният прокурор: Протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев са опит за политически натиск

Остро въглеоксидно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище

Министър Петков: Пенсиите може да нараснат и с повече от планираното

Държавата направи много, за да намали нелегалната търговия на тютюневи изделия в България Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България

66-годишен пострадал при срутване на плоча при ремонт

Мъж се самозапали пред агенцията за бежанците на ООН в Женева

С четене деца дариха монитор за бебета

Санданско село на бунт срещу „спуснат“ кмет, искат магазинерка да ги управлява

Жителите на санданското село Ново Ходжово заплашиха да преминат към друга община, ако новият им кметски наместник не е от селото и предложиха за поста местната магазинерка. Те обявиха,че ще направят жива верига, но няма да допуснат до селото спуснатия им от община Сандански управник.

„Искаме да ни управлява човек от нашето село, години наред все външни хора са кметове и за една елементарна бележка обикаляме по други населени места да ги търсим. Пък и като е външен, не го боли нито за селото, нито за хората. Затова предлагаме наместник да ни стане магазинерката, тя е тук непрекъснато и ще върши добра работа“, казаха разбунтувалите се 50-тина жители на Ново Ходжово. Те обявиха,че ако не бъдат чути, ще поискат да преминат към петричката община.

В селото всичко от години се разпада, няма дори кой да изхвърля пълните контейнери с боклук, посочват малкото останали жители.

„Да има такова желание от тях. Внесено е писмено искане магазинерката да е на 4 часа магазинерка и 4 часа да работи като кметски наместник, мисля че по принцип е възможно това нещо”, обяснява Кирил Котев, кмет на община Сандански, който обеща да се срещне очи в очи с хората.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.