Разследват пране на пари и данъчни нарушения в Ловеч

Окръжната прокуратура в Ловеч е образувала досъдебно производство срещу лица от региона, за пране на пари и данъчни нарушения, чрез незаконна търговия с петролни продукти в цялата страна. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

По делото са проведени претърсвания и изземвания и други процесуално-следствени действия в градовете София, Севлиево, Ловеч и Троян. При обиските са иззети документация, компютърни конфигурации, парични средства.

В резултат на събраните до момента доказателства, като обвиняеми са привлечени три лица. Срещу Л. Д. П. са повдигнати обвинения за пране на пари, обсебване на чуждо имущество в особено големи размери, като случаят е особено тежък. Той е извършител и на данъчни престъпления. Г.М.Й и А.И.А са обвиняеми за обсебване на чуждо имущество в особено големи размери и за данъчни престъпления.

"На този етап е установено,че престъпната дейност е осъществена през лятото на 2015г. По отношение на Л.П. е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок от 72 часа, като Окръжна прокуратура ще внесе искане за постоянна мярка. На съучастниците му е наложена "Парична гаранция".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони