Без драми за „синия“ лиценз

„Левски“ плаща уверено по лиценза и 2016-а явно няма да има общо със „сините“ драми от 2015-а.

Преди година на „Герена“ трепериха до внасянето на документите в БФС на 30 март и после кътаха „левчета“, плашеха ги футболисти, треньори и клубове с ФИФА за дългове. Накрая се наложи да се събират половин милион лева от фенове, за да оцелее клубът.

Сега „Левски“ е превел почти всички текущи плащания със срок до 31 декември - ключова дата за лиценз. Има някои разсрочени суми, защото в момента няма достатъчно свободен капитал, но се очаква и те в близките месеци да бъдат уредени.

„Сините“ набързо изплатиха до стотинка трансферните суми за Франсис Нар („Баник)“ и Мехди Бурабия (Черно море“), а Сърджан Лукин („Поли“ - Тимишоара) и Александър Александров („Лудогорец“) идват като свободни агенти. Издължени са и комисионите.

„Финансов рай? Не, финансов ред - обясни изпълнителният директор Константин Баждеков. - Собствениците начело с Иво Тонев направиха много, наистина много, за да осигурят средства. Но съвсем не се къпем в „златен дъжд“. Ето - за декември имаме чудесен приход от фен артикули, който е 82 000 лева. Зад тази сума стоят само няколко души, които обаче се трудиха неуморно, нямаше събота, нямаше неделя...“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ