От 15 години до доживотен затвор очакват убийците на Тодор

Двамата братя Иван и Десислав Дамянови вече са обвинени за извършване на умишлено убийство по хулигански подбуди на 18-годишния Тодор във Враца. Това каза пред журналисти Румяна Арнаудова, прокурор във Върховна касационна прокуратура и говорител на главния прокурор.

Тя посочи, че механизмът на причиняване на този резултат е нанасяне на множество удари по тялото и главата на починалото момче.

"Тази правна квалификация е изведена от събраните допълнително нови доказателства, но е възможно тя да претърпи промени, тъй като от ключово значение е съдебно-медицинската експертиза“, допълни Арнаудова, цитирана от Фокус.

За подобно престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

По думите на Арнаудова до края на деня на починалото момче ще бъде направена допълнителна аутопсия от четирима съдебни медици, които пристигат от столицата заедно с мобилната криминалистическа лаборатория на Национална следствена служба. Първите заключения на вещите лица се очакват след 15 дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право