Премиерът във Фейсбук: Не съм се намесвал в работата на Лозан Панов и ВСС

Бойко Борисов написа статус в профила си във Фейсбук преди минути, където коментира скандала, който се разрази днес във Висшия съдебен съвет и за който „Труд” съобщи. Премиерът приложи и видео с изслушването му през ВСС днес.

Към г-н Панов изпитвам само уважение и той самият може да потвърди, че никога не съм се намесвал в неговата работа или в работата на когото и да е било, заяви Борисов.

Ето целия текст, който той публикува:

Никого не съм посочил досега за политическо изказване, но с цялото ми уважение към г-н Панов, той ме критикува за моята работа, за решенията на парламентарната група и защо не са се случили промените в Конституцията. Държа да припомня, че когато направихме това правителство въобще за конституционни промени не се говореше. Направихме доста срещи с бившия съдебен министър Христо Иванов и други експерти и намерихме 180 гласа, с цялата ми воля. ГЕРБ и РБ имаме над 120 гласа - Конституцията не се променя с толкова. Демокрацията това е измислила. Едни политици го разбират по един начин, други по трети, но затова има парламент, в който се решава дали е правилно да се промени Конституцията или не. Не събрахме гласовете, не се промени. Впоследствие разбрахме, че и г-н Радан Кънев иска да си прави нов политически проект и да се кандидатира за президент, което обяснява много от нещата. Нещо повече, от медиите многократно научавах, че е имало желание да бъда поканен , за да бъда изслушан от Етичната комисия по случая "Янева". Аз съм готов да се явя и винаги да бъда изслушан, но не ми се струва нормално да бъда публично подканян по този начин. Въпреки това днес отидох, за да приключим един път завинаги този казус. Аз считам, че е пагубно да съществува подобно напрежение между двете институции и затова беше редно да изясним казуса. Обясних на цялото ВСС, че нямам общо със случая "Янева" и този незаконен запис.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика