Остават неясни причините за пожара, избухнал в столичен ресторант

Марсилия – входът на Прованс Пристанището, брулено от мистрала, е най-голямото във Франция

Австралийска авиокомпания извърши най-дългия директен пътнически полет

12-годишен велосипедист е със счупени нос и ръка, след като го блъсна кола в Разград

Стефка Стоева: ЦИК е готова за местните избори

Мошеници ползват името на депутат за измамни схеми за дърва за огрев

Бургаски рибари: След лефера, дойде барбун, паламудът тръгнал към нас (ВИДЕО)

Министър Горанов обсъди с Кристалина Георгиева глобалното икономическо развитие

Пасквил поруга Христо Ботев „Чий е Ботев?” води класацията на литературния позор

Бял дим за данъчните облекчения в Гърция, отменят ДДС за строителство

DBX захапва асфалта със силата на 550 коня Първият SUV на Aston Martin излиза с двигател V8 от Mercedes AMG

Александър Сано: Не очаквай от чашка 200 грама да извадиш литър

Джулиана Гани ще се снима гола и след раждането

Как се спира женска кавга

Премиерът във Фейсбук: Не съм се намесвал в работата на Лозан Панов и ВСС

Бойко Борисов написа статус в профила си във Фейсбук преди минути, където коментира скандала, който се разрази днес във Висшия съдебен съвет и за който „Труд” съобщи. Премиерът приложи и видео с изслушването му през ВСС днес.

Към г-н Панов изпитвам само уважение и той самият може да потвърди, че никога не съм се намесвал в неговата работа или в работата на когото и да е било, заяви Борисов.

Ето целия текст, който той публикува:

Никого не съм посочил досега за политическо изказване, но с цялото ми уважение към г-н Панов, той ме критикува за моята работа, за решенията на парламентарната група и защо не са се случили промените в Конституцията. Държа да припомня, че когато направихме това правителство въобще за конституционни промени не се говореше. Направихме доста срещи с бившия съдебен министър Христо Иванов и други експерти и намерихме 180 гласа, с цялата ми воля. ГЕРБ и РБ имаме над 120 гласа – Конституцията не се променя с толкова. Демокрацията това е измислила. Едни политици го разбират по един начин, други по трети, но затова има парламент, в който се решава дали е правилно да се промени Конституцията или не. Не събрахме гласовете, не се промени. Впоследствие разбрахме, че и г-н Радан Кънев иска да си прави нов политически проект и да се кандидатира за президент, което обяснява много от нещата. Нещо повече, от медиите многократно научавах, че е имало желание да бъда поканен , за да бъда изслушан от Етичната комисия по случая „Янева“. Аз съм готов да се явя и винаги да бъда изслушан, но не ми се струва нормално да бъда публично подканян по този начин. Въпреки това днес отидох, за да приключим един път завинаги този казус. Аз считам, че е пагубно да съществува подобно напрежение между двете институции и затова беше редно да изясним казуса. Обясних на цялото ВСС, че нямам общо със случая „Янева“ и този незаконен запис.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.