Радан и Местан се готвят за „политическата зима“, срещнаха се на четири очи под ключ

Лютви Местан и Радан Кънев решиха да се срещнат на четири очи днес в парламента. Те се заключиха в една от парламентарните стаи на Реформаторския блок, за да си поговорят по думите им за „политическата зима“.

"Съвършено нормално е с господин Кънев да говорим не само през лятото, но и през зимата", зачуди се на журналистическия интерес вече независимият депутат Местан след края на неочакваните разговори.

"Говорихме за политическата зима. За ветровете, които веят през тази политическа зима и променят някои политически реалности. И нищо повече", "изчерпателно" обясни Местан.

Местан в опозиция и далеч от десния проект на Кънев

Екс лидерът на ДПС успял да уведоми шефа на ДСБ Радан Кънев как ще се позиционира групата независими народни представители около Местан. "Много ясна опозиция на това управление, чиито формат става все по-неясен", припомни позицията на екипа си.

Лютви Местан и хората му обаче категорично няма да участват в замисления десен проект на Радан Кънев. Именно и заради това на днешните си разговори Местан и Кънев не са договаряли общи действия.

"Ние се определихме като либерали. В България смятам, че има много ясна категорична необходимост от либерално движение за евроатлантическо развитие на страната. Ние ще бъдем отворени за диалог с целия политически спектър по национално значими теми", посочи още екслидерът на ДПС.

"Не" на внушенията за съучастие на независимите народни представители около мен в десен политически проект", призова Лютви Местан.

Коментарът на ДПС

Не се забави и коментарът на ДПС за срещата между Местан и Радан.

"Много интересен е фактът защо са се заключили", се поинтересува зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Станислав Анастасов.

Той напомни, че и Местан, и Радан Кънев се определят като твърда опозиция. "Може би в тази област имат някакъв взаимен интерес", предположи ДПС-депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика