Екатерина Захариева: Българските студенти в Русия скоро ще получат право на почасова работа и стаж

Тръмп: Може да се наложи да влезем в нови войни

Проф. Атанас Тасев: Борисов вложи в „Балкански поток“ геополитически смисъл

Излезе трейлърът към деветия епизод на „Междузвездни войни“

Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира от сериите ATP 500 във Виена

Северна Ирландия узакони абортите и еднополовите бракове

Как се храни Джулия Робъртс

Порои и свлачища в Северна Италия

Политическите лидери в Македония са се разбрали да отговорят на България

Ердоган отива при Путин в Сочи, за да обсъждат ситуацията в Сирия

ЕК представя мониторинговия си доклад за България Очаква се той да бъде последен

Вижте какво време ни очаква днес

Благой Георгиев пред завръщане в елита на Русия

На 22 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 22.10.2019

Петък, ден на майстора: Вижте кои професии пият най-много

Най-много пият хората, чиито професии са свързани с тежък физически труд, сочат резултатите от проучване на американското здравно министерство. Не малко люде приключват работния ден с питие, но при определени професии чашите с алкохол надвишават 5 за една вечер, което се определя като прекаляване с консумацията на напитки.

Най-често посягат към чашката миньорите и строителните работници, които пият пет пъти повече от представителите на другите професии. 17,5% от миньорите и 16,5% от строителите редовно злоупотребяват с алкохол.

На трето място се нареждат медицински и обслужващ персонал – 11.8% от работещите в сферата на медицината и обслужването имат проблеми с алкохола, твърди проучването.

След тях са артистични професии – актьори, писатели, поети, певци, режисьори, художници заемат 4-то място сред професиите, в които най-често се употребява алкохол с 11.5% редовно посягащи към чашката.

Служителите, които поправят различни неща в дома ни, също попадат в класацията за най-редовно пиещи алкохол с 10.3%.

На шесто място са търговците на едро – продавачите по големите борси и тържища също пият алкохол по-често от останалите, а процентът на запиващите при тях е 10.2.

След тях са мениджърите – 9.9% от хората на ръководен пост в САЩ редовно прекаляват с алкохола. И последни в графата големи пиячи са работниците във фабрики, фермерите и продавачите.

Успелите хора пият повече

Успелите хора, които са над 50-годишни, се пропиват по-често, за разлика от връстниците си, които са успели по-малко в живота, показва изследване. То е дело на социолози от Великобритания и е публикувано в IBN Live, както и в научното списание BMJ Open.

Според съществуващите норми във Великобритания неумерена употреба на алкохолни напитки ще рече 22 до 50 чаши седмично за мъжете и съответно за жените – между 15 и 35 чаши. При жените този феномен в никакъв случай не е свързан с усещане за самота или депресия, категорични са британските специалисти. Но при господата, които са сами, съществува по-сериозна опасност да се пропият. Това са или разведените мъже, или онези, които са останали без партньорка до себе си, обясняват британците. Що се отнася до жените, които са на същата възраст и са обременени от всекидневни задължения, там не се наблюдава толкова сериозна заплаха от алкохолизъм.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.