Адв. Марковски: Задържането е законно, не са нарушени правата на Полфрийман

По какво си приличат случайният секс и интервюто за работа?

Прокуратурата решава какви обвинения да повдигне след арестите в БФС

Парламентът излиза в предизборна ваканция

Адвокатът на Джок Полфрийман: Никой от българските власти не ме е уведомил официално, че ще бъде пуснат

Ремонтите в „Нотр Дам“ все още не са започнали

Как се храни Анджелина Джоли

Путин и Ердоган обсъдиха в телефонен разговор положението в Сирия

Отбелязваме празника на авиацията и на Българските Военновъздушни сили

Айсбергът на българския ксенофобски национализъм За пореден път си заравяме главата в пясъка и не искаме да видим проблема

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 16.10.2019

На 16 октомври 2019 да почерпят

Кървавите сълзи на Арлекин „Жокер“ е чудовищен и талантлив филмов калейдоскоп, в който въобще няма морал

7 души загинаха, след като хеликоптер се разби в Афганистан

ЕК не давала да падне такса сградна инсталация

Европейското законодателство не позволява на гражданите със свалени радиатори в жилищата да се освободят от останалите такси за парно за отопление на сградата, обяви в Брюксел министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред БНР, която се позова на експертно становище от Европейската комисия.

Причината е, че няма договор между „Топлофикация“ и съответното физическо лице, а представляват договорни задължения между „Топлофикация“ и етажната собственост.Ако етажната собственост се откаже от услугите на „Топлофикация“, но всички, то тогава няма пречка да се разтрогне и договорът с топлофикационното дружество, обясни Петкова.

По думите й България е сред последните страни, които не са изпълнили изискването на Европейската комисия, да намали държавната намеса в определянето цените на електроенергията. За да се предотврати негативния ефект върху най-уязвимите групи потребители, правителството в София трябва да определи нови критерии кой има право на енергийни помощи.

Малко повече от 30 процента от българското население може да бъде определено като енергийно бедно. При пълната либерализация на електроенергийния пазар и при рисковете, които биха могли да възникнат по отношение наистина на уязвимите потребители, то тогава цялата философия по отношение на предоставянето на тази помощ трябва да бъде променена, тъй като към настоящия момент този брой на уязвимите потребители се определя по субективен начин, допълни министърът.

Тя отчете, че сега държавата плаща средно по 75 милиона лева годишно енергийни помощи на близо 276 хиляди души.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.