Белгия ни върна рецидивста Тапата

Окръжната прокуратура в Шумен внесе за втори път обвинителен акт срещу Александър Асенов/36г./, по прякор Сашо Тапата, който ще бъде съден за дързък грабеж. До изправянето му пред наш съд се стига след общодържавно издирване, европейска заповед за арест и заляването му в Белгия в края на миналата година.
Рецидивистът Тапата би и ограби шуменец през 2013 г., но се укри по време на досъдебното производство. Беше осъден задочно на 7 години лишаване от свобода. След задържането му в белгийския град Гент и довеждането му у нас, съдът възобновява делото по негово искане. Най-вероятно ще иска да докаже невинност, надява се да се измъкне, но прокуратурата има неоспорими доказателства срещу него.

На 25 март 2013 год. към 22,30 часа Асенов забелязал на автобусна спирка в Шумен добре облечен мъж. С удар в тила го съборил на земята, ритал го и искал жертвата Дянков да даде наличните си пари. Пострадалият извадил портфейла си със 124 лв., но това не удовлетворило рецидивиста и той бръкнал в джоба на дънките на мъжа, като отнел мобилния му телефон. На другия ден Асенов предложил на кооперативния пазар в Шумен телефона на случаен купувач. Новият собственик на телефона "Нокиа" скоро разбрал от полицията, че телефонът се издирва. По време на разследването Асенов е бил разпознат от свидетели, а справка от мобилните оператори в България показала, че вечерта след грабежа е активирал откраднатия телефона с личната си СИМ-карта.
Делото срещу него тръгва в края на месец яунари, съобщават от апелативната прокуратура във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони