Валери Симеонов: Покрай ултиматума за Ирина Бокова лъснаха апетитите на АБВ

Притеснителен е опитът за извиване на ръце от страна на Първанов. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред БНТ. Според Симеонов АБВ прави опит да извади дивиденти от това, че ДСБ е излязла в опозиция.

„Първите апетити лъснаха”, отбеляза той.

Както Труд писа, АБВ поставиха ултиматум, че ще излязат от властта, ако правителството не номинира Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Във връзка с кандидатурата на Бокова Симеонов коментира: "За Бокова АБВ са поставяли няколко пъти условия. Те не са известни с това, че проявяват последователност".

За политическата зима

По повод срещата между Лютви Местан и Радан Кънев днес Симеонов отбеляза, че такива срещи има постоянно в парламента. "Не виждам защо трябва да се обръща внимание на дреболии. Защо от мравки трябва да правим слонове?”, попита Симеонов като визира и случилото се вчера с появата не премиера на заседанието на ВСС.

„Защо всъщност трябва да търсим динамика и драматизъм в политиката? Какво е станало днес? Нищо, което да е свързано с някакви промени съдбоносни реформи или обрати. Местан и Кънев се срещаха още по време на обсъждането на Конституцията”, припомни съпредседателят на ПФ. По думите му от срещата между двамата нищо не е произлязло.

Във връзка с прогнозите за политическия сезон той коментира: „Според мен нито Местан, нито ДСБ ще бъдат опозиция. Поне до момента се видя, че при съдбоносни решения гласуванията са нормални на всички политически сили, с изключение на явната опозиция – БСП, които много често са опозиция заради самата дума”.

„В лидерски план ще се разбере каква част от претенциите, променените позиции на Кънев, Местан, всъщност ще са продиктувани от това, че някой пот тях ще се яви като президент. В тази посока трябва да се гледа на тази среща днес. Ще се види кой лидер или политик е принципен и кой всъщност работи за собствения си рейтинг”, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика