Диви свине унищожиха скривалище за кокаин в Италия, изяли част от дрогата Полицията разбрала, подслушвайки оплакващите се трафиканти

Общината в Сливен обучи 60 озеленители и 15 офис-секретари

Изготвят Национална карта на социалните услуги Според капацитетите, които се посочват в нея и по съответните целеви групи, ще зависи и какво финансиране ще получи всяка община

Зам.-министър Нанков: Ще има оставки за водната криза в Перник

Продадоха за 3,7 млн. евро сградата на посолството на Югославия в Бон

Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

Масови арести на турски професори „предатели”, Ердоган праща преподаватели да копаят окопи

Полицията в турската провинция Коджаели, източно от Истанбул, арестува вчера на зазоряване 14 преподаватели от местния университет и обяви за издирване още 7. А срещу поне 130 от цялата страна се очаква да бъдат повдигнати обвинения за държавна измяна, подклаждане на омраза и терористична пропаганда.

Те са сред 1128-те преподаватели от 89 учебни заведения, които са се подписали в публикувана в понеделник декларация с призив турското правителство да спре „преднамереното клане” на кюрди в Анадола, което нарича антитерористична операция срещу ПКК. „Законното право на живот, свобода и сигурност и забраната на мъченията се нарушават от властите”, пише в документа, подкрепен и от известни чуждестранни учени като US философа Ноам Чомски.

Репресиите срещу учените започнаха, след като президентът Реджеп Ердоган заяви, че били съучастници в престъпленията на ПКК. „Титлата професор или доцент не значи автоматично, че някой е просветен, тези хора тънат в мрак”, заяви той в четвъртък. А вчера продължи да хока „предателите”: „Ако искат да се занимават с политика, да го правят в парламента, а ако не могат, да ходят да копаят окопи или в планините с ПКК!”

US посланикът в Анкара Джон Бас отправи нетипична за него критика към Ердоган: „Изразяването на загриженост заради насилие не е подкрепа за тероризма, критиките срещу властта не са държавна измяна.”

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.